Zoek een recept

 

Gestoomde jonge groenten en kruidensaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 bieslooksteeltjes
  • 4 takjes platte peterselie
  • 7 takjes munt
  • 2 koffielepels gevogeltebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 draaien van de molen van de limoenpeper van Delhaize
  • 8 jonge worteltjes
  • 1 koffielepel citroensap
  • 8 kleine aardappelen
  • 12 radijzen
  • 8 raapjes
  • 8 bloemkoolroosjes (of kool naar keuze)
 

Bereiding

  1. Verwijder het loof van de wortelen, de raapjes en de radijsjes en laat enkel de kleine blaadjes zitten. Schil de aardappels. Stoom de wortelen, raapjes en aardappels tot ze zacht zijn. Houd ze onder koud water om het garen te stoppen en droog ze.
  2. Breng anderzijds 20 cl water met de gevogeltebouillon aan de kook. Haal van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Dompel er de bieslook, muntblaadjes en platte peterselie in onder. Voeg de limoenpeper en het citroensap toe. Mix tot een homogene saus.
  3. Schik de gestoomde en rauwe groenten op een schotel en dien op met de saus apart in een kommetje.
 

Wijntip

Blanc de blancs des Demoiselles, Corbières

De witte druivenrassen uit het zuiden geven deze Corbières, een herkomstbenaming die beter gekend is voor rode wijn, een verbazingwekkende complexiteit. Mineralen en toetsen van fruit met wit vruchtvlees.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 134 kcal, Eiwit: 3,2 g, Vetstof: 7,6 g, Koolhydraten: 13,2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt