Zoek een recept

 

Gesauteerde scampi met olijfolie en schorsenerenpuree

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel basilicumolie
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel light boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 24 scampi’s
  • 4 schorseneren
  • 1 tuiltje waterkers
 

Bereiding

  1. Maak de schorseneren schoon.
  2. Kook de schorseneren in gezouten melk. Mix met de boter tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.
  3. Pel de scampi die je vooraf liet ontdooien en sauteer ze kort in olijfolie op een heet vuur.
  4. Serveer met een quenelle van schorsenerenpuree en werk af met wat waterkers en druppels basilicumolie.
 

Kooktip

Je kan de schorsenerenpuree op voorhand voorbereiden.  Zet hem koud weg in de koelkast en warm terug op net voor het opdienen.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 161 kcal, Eiwit: 18,1 g, Vetstof: 8,2 g, Koolhydraten: 3,5 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Gesauteerde scampi met olijfolie en schorsenerenpuree