Zoek een recept

 

Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 biocitroen
  • 20 g boter
  • 8 dunne plakken biospek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g pitloze blauwe Thompson-druiven
  • 1 bosje rozemarijn
  • 4 schoongemaakte kwartels
  • 2 sjalotten
  • 1 takje tijm
  • 1 vers laurierblad
  • zout
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel en droog de binnenkant van de kwartels. Kruid de binnenkant met peper en zout. Snijd de citroen in de lengte in 4 kwarten. Vul elke kwartel met 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en een kwart citroen.
  3. Omwikkel elke kwartel met 2 plakken spek.
  4. Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte in twee.
  5. Leg de kwartels in een geoliede schotel, voeg de sjalotten, de tijm en 10 cl water toe. Kruid met peper en zout en zet 25 minuten in de oven.
  6. Haal het vel van de druiven. Laat de boter zachtjes smelten in een pan. Voeg de druiven toe en kruid met peper en zout. Laat op een matig vuur gedurende 5 minuten kleuren.
  7. Dresseer de kwartels en de druiven op de borden. Serveer met in de oven gebakken grenaille-aardappelen.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 336 kcal, Eiwit: 18,3 g, Totale vetstoffen: 20,3 g, Koolhydraten: 20,1 g

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven