Zoek een recept

 

Gemberkrullen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 30 g acaciahoning
  • 30 g boter
  • 30 g extra vloeiend tarwemeel
  • 1 cm fijn geraspte gember
  • 30 g griessuiker
 

Bereiding

  1. Meng het meel met de suiker. Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de honing en de gember toe. Meng met een garde en haal de pan van het vuur. Blijf roeren met en strooi het meel en de suiker erbij; het moet een homogeen deeg zijn.
  2. Dompel een eetlepel in een kom koud water. Schep 1 eetlepel van de bereiding op een bakplaat met bakpapier op 15 cm van de rand. Dompel de lepel opnieuw in het koude water en spreid het deeg goed. Bak de gemberkrullen ongeveer 5 minuten in de oven op stand 6 (180°C), tot ze goudgeel en luchtig zijn. Blijf dit doen tot het deeg op is (d.i. 2 baksels van 2 krullen). Laat de krullen, wanneer ze uit de oven komen, 1 minuut rusten waarna je ze de gewenste vorm geeft door ze lichtjes te drukken, met hun papier, in een kom.
  3. Je kan de krullen, net voor het opdienen, versieren met ijs naar keuze en verse fruitsla, op een bedje van Engelse room met gemalen pistachenootjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt