Zoek een recept

 

Gemarineerde zalm, appel en venkel

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g verse zalmfilets
  • 1 appel
  • 0,5 venkel
  • 2 sneden wit brood zonder korst
  • 1 citroen
  • 1 potje zalmeitje
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pakje verse dille
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Schraap de zeste van de citroen. Snij de zalm in blokjes en laat marineren in de olijfolie en citroenzeste. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
  2. Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met citroensap. Snij de venkel in fijne stukken en breng op smaak met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
  3. Rooster het brood en snij het in blokjes.
  4. Schik alle ingrediënten op borden. Werk af met zalmeitjes en dille.
 

Kooktip

Door het citroensap oxideert de appel niet.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 159 kcal, Eiwit: 7%2525252c8 g, Totale vetstoffen: 8%2525252c2 g, Koolhydraten: 13%2525252c3 g