Zoek een recept

 

Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • bieslook voor de afwerking
  • 1 citroen in dunne schijfjes
  • citroensap
  • dillegroen
  • 1.5 koffielepel fijn zout
  • 4 fijngehakte takjes dille
  • 1 gehakte sjalot
  • 2 groene appelen (Granny Smith)
  • krullen grana padano
  • 2,5 koffielepel mierikswortel
  • 2,5 koffielepel roze peperkorrels
  • 1,5 koffielepel tabasco
  • 500 g verse zalm zonder vel of graten
  • 8 cl wodka
  • zout
  • 25 cl zure room
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Meng het halve bosje fijngeknipte dille in een diepe schotel met de wodka, de tabasco, het fijne zout en de zwarte peper.
  2. Leg er het zalmhaasje in. Dek de schotel af met plastic vershoudfolie en laat het zalmhaasje 3 uur koel marineren, waarbij je het meermaals omdraait.
  3. Meng de zure room met de mierikswortel, de sjalotten, ½ van de roze peper bolletjes en een mespuntje zout. Zet in de koelkast. Laat het zalmhaasje op het ogenblik van het opdienen uitlekken en snij het in schijven van 0,5 cm.
  4. Spoel de appelen af, verwijder het klokhuis en snij ze in heel fijne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap. Schik de appelschijfjes op de ijsgekoelde borden en vervolgens de plakjes zalm. Garneer het geheel met mierikswortelroom. Versier met takjes dille en bieslook, resterende roze peper bolletjes, citroenschijfjes en krullen grana padano.
 

Kooktip

Bereid de mierikswortelroom vooraf, maar laat de zalm niet langer marineren dan aangegeven. Dat zou immers afbreuk kunnen doen aan de smaak van het zalmhaasje.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt