Zoek een recept

 

Gelato al limon

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 à 5 citroenen
  • 5 eidooiers
  • 125 g griessuiker
  • 20 g maïszetmeel
  • 20 cl verse room (met 35 à 40% vetgehalte)
  • 40 cl volle melk
 

Bereiding

  1. Rasp de schil van 1 citroen fijn en hou apart. Pers het sap uit 4 à 5 citroenen: je hebt 20 cl nodig en hou apart.
  2. Verwarm de melk in een grote steelpan op zacht vuur.
  3. Klop de eierdooiers, met behulp van de garde, met de suiker, de geraspte citroenschil en het maïszetmeel. Giet er geleidelijk aan en al kloppend, de warme melk op. Giet alles terug in de steelpan en verwarm zachtjes en al roerend tot het mengsel bindt (zorg dat het niet kookt). Giet de bereiding in een glazen kom, voeg het citroensap toe en laat volledig afkoelen, roer af en toe (zet in de koelkast wanneer je geen tijd hebt).
  4. Klop de room stijf en spatel door de citroenbereiding. Draai er ijs van in de ijsmachine, zet vervolgens enkele uren in de diepvriezer.
  5. Serveer met kattentongen of gewoon, zonder iets bij. Dit ijs is zo heerlijk dat er niets bij hoeft!
 

Kooktip

Als je geen ijsmachine hebt, dan kan je de bereiding ook in de diepvriezer doen stollen. Klop het ijs elk uur op om de vorming van ijskristallen te voorkomen.