Zoek een recept

 

Gelakte kippenbout met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kippenbouten
  • 1 sjalot
  • 2 sinaasappelen
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • aromatische mix: rucola, koriander, kervel, bieslook, …
  • balsamico-azijn
  • fleur de sel
  • peper van de molen
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
 

Bereiding

  1. Pel de sjalot en hak ze fijn. Doe in een kookpan met de gevogeltebouillon en laat 2 min. sudderen.
  2. Doe er dan de kippenbouten en het sap van de sinaasappelen bij. Doe er zout en peper op.
  3. Laat 10 min. sudderen, terwijl je regelmatig omroert. Doe er dan de ahornsiroop bij die je aanlengde in 2 eetlepels water, en laat voortkoken totdat de bouten gekarameliseerd zijn. Kruid bij indien nodig.
  4. Maak de verse kruiden schoon en meng ze voorzichtig in een kom. Doe er zout en peper op. Doe er dan 1 eetlepel balsamicoazijn bij.
  5. Schik op elk bord een kippenbout en dien op met salade. Geniet ervan met een snede gedesemd brood.
 

Kooktip

  • Je kan de kip vervangen door kalkoen, maar in dat geval volstaan twee bouten.
  • Een gezond extraatje:
    Door de karamelisering kunnen zich aroma’s en kleuren ontwikkelen die toevoeging van vetstoffen overbodig maken, zodat het gevogelte heel licht blijft.


 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 212 kcal, Eiwit: 24,7 g, Totale vetstoffen: 8 g, Koolhydraten: 10,2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt