Zoek een recept

 

Gekonfijte ananas met saffraan en vanille

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 vanillestokjes
  • 1 grote ananas of twee kleine ananassen Victoria
  • 1 g saffraandraadjes
 

Bereiding

  1. Schil de ananas en snij hem in schijven van ongeveer 1 centimeter dikte.
  2. Snij de vanillestokjes door in de lengterichting. Doe in een bakpan, samen met een scheutje water en de saffraandraadjes.
  3. Schraap het vanillemerg over dit alles en bewaar de stokjes.
  4. Verwarm op zacht vuur, waarbij je de schijven af en toe omdraait om de vanille en de saffraan goed te verspreiden.
  5. Dien naar wens en volgens het seizoen lauw of koud op en versier met een half vanillestokje
 

Kooktip

  • De schijven ananas geven hun sap af in het begin van de kooktijd. Daarom is het belangrijk ze regelmatig om te draaien, zodat ze karameliseren in hun eigen sap en de specerijen gelijkmatig verspreid worden.
  • De "plus" op voedingsgebied:
    Een extra licht en geparfumeerd dessert dat de vertering van eiwitten bevordert.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 74 kcal, Eiwit: 0,9 g, Totale vetstoffen: 0 g, Koolhydraten: 17,4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt