Zoek een recept

 

Gekonfijt taartje met tomaten en verse geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • fleur de sel
  • 8 g griessuiker
  • 2 lente-uitjes
  • 30 g luzernescheuten
  • 5 cl magere melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • 2 takjes basilicum
  • 1 teentje look
  • 6 tomaten (Roma, bij voorkeur)
  • 150 g verse geitenkaas
 

Bereiding

  1. Verwijder de wortels en de groene steeltjes van de lente-uitjes. Hak ze fijn.
  2. Laat ze 2 min. slinken in een bakpan met de gehakte look en de olijfolie.
  3. Verdeel over 4 taartvormpjes.
  4. Dek af met reepjes tomaat (verwijder wel de te harde kern).
  5. Bestrooi met gehakte basilicum, doe er zout en peper op, alsook 1 mespuntje suiker.
  6. Zet 15 min. in de oven die je eerst voorverwarmt op 180°C.
  7. Meng ondertussen de verse geitenkaas met de melk om de saus te maken. Doe er peper bij.
  8. Schik op elk bord 1 portie tomaat. Dek af met luzerne en omring met een streepje geitenkaassaus.
 

Kooktip

  • Dit voorgerecht kan naar wens warm of koud worden opgediend. Zet het echter enige tijd vooraf uit de koelkast als je kiest voor de koude versie, zodat de olijfolie niet gestold is.
  • Een gezond extraatje:
    Een originele manier om groenten op het menu te zetten. Dit vrij lichte voorgerecht bevat lycopeen, het waardevolle antioxidans van tomaat, dat tevens voor de rode kleur zorgt.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 107 kcal, Eiwit: 3,2 g, Totale vetstoffen: 7,7 g, Koolhydraten: 6,3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Gekonfijt taartje met tomaten en verse geitenkaas