Zoek een recept

 

Gekoelde frambozensoufflé

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eiwit
  • 65 g fijne kristalsuiker
  • 150 g frambozen
  • 12,5 cl opklopbare room
  • zout
 

Bereiding

  1. Klop het eiwit stevig op met een snuifje zout.
  2. Klop vervolgens ook de ijskoude room stevig op tot slagroom.
  3. Houd 4 frambozen apart en mix de rest met de suiker. Voeg de slagroom toe en daarna, heel voorzichtig, de eiwitten.
  4. Giet het mengsel in siliconen muffinvormpjes. Laat de soufflés 8 uur opstijven in de diepvriezer.
  5. Ontvorm de soufflés op dessertbordjes. Versier met de resterende frambozen.
 

Kooktip

Bij gebrek aan siliconen vormpjes, gebruik ramequins bekleed met plastic folie.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt