Zoek een recept

 

Gekarameliseerde kip met Luikse siroop

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 dikke appels (jonagold)
  • 1 dl druivenpitolie
  • 4 kippenbouten
  • 4 kippenvleugels
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 koffielepel ras el hanout (of Marokkaanse mix)
  • 150 g salade voor lekkerbekken
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm
  • 50 g witte en blauwe rozijnen
  • zout
 

Bereiding

  1. Laat de rozijnen weken in warm water tot ze zacht zijn.
  2. Schil de appels, snij ze in stukjes, doe ze in een schaal en bedek de schaal. Plaats de schaal gedurende 10 min. in de microgolfoven. Maak er een appelmoes van.
  3. Versnipper de look en de sjalot en laat deze samen met de tijm en de ras el hanout fruiten in een beetje druivenpitolie. Voeg de rest van de olie toe en laat trekken.
  4. Kruid de kip met peper en zout en laat ze goudbruin bakken in de olijfolie. Voeg de siroop toe en doof het vuur.
  5. Serveer de kippenbouten en de kippenvleugels met een beetje appelmoes, de uitgelekte rozijnen en de olie met ras el hanout. Garneer met salade en in gevogeltebouillon gekookte bulgur.
 

Kooktip

Hoe langer de olie met ras el hanout kan trekken, hoe meer smaak ze zal hebben. Idealiter heeft ze 24 uur nodig.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 425 kcal, Eiwit: 32,5 g, Vetstof: 22,8 g, Koolhydraten: 22,3 g