Zoek een recept

 

Gekarameliseerde appeltjes met vanillesaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 golden appels
  • 125 g vanille-ijs
  • 1 noot boter
  • 150 g griessuiker
  • munt of citroenmelisse voor de afwerking
 

Bereiding

  • Laat het ijs volledig smelten in een kom.
  • Schil de appels en snij in kleine blokjes. Bak al roerend op vrij hoog vuur in een sauteerpan met de boter. Bestrooi, wanneer ze goudbruin gebakken zijn, met suiker en blijf roeren tot ze karameliseren. Neem onmiddellijk van het vuur.
  • Schik op de borden met een dresseerring, giet vanillesaus rondom en dien onmiddellijk op, eventueel versierd met een blaadje munt of citroenmelisse.

Variant:
Kruid de appels met een mespunt kaneel of gember.

Tip:
Je kan de crème anglaise ook zelf bereiden, maar lekker vanilleijs laten smelten is toch veel eenvoudiger!

 

Kooktip

  • Variant:
    Kruid de appels met een mespunt kaneel of gember.
  • Je kan de crème anglaise ook zelf bereiden, maar lekker vanilleijs laten smelten is toch veel eenvoudiger!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt