Zoek een recept

 

Geitenkaas met ham en zoete aardappel

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 120 g geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 sneden ambachtelijke ham taste of Inspirations
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels honing
  • een beetje gemengde sla
  • handvol kervel
  • peper
  • zout
 

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes, giet ze in een kom met koud water, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken. Laat uitlekken en plet ze met een eetlepel olijfolie, peper en zout.
  2. Maak een vinaigrette met 2 eetlepels olijfolie en de witte wijnazijn, kruid met peper en zout.
  3. Snij de geitenkaas, kruid met peper en zout. Bedek met ½ eetlepel honing. Laat de geitenkaas gratineren onder de grill.
  4. Maak een torentje met de zoete aardappelen, de salade, de kervel en de geitenkaas.
  5. Voeg een beetje vinaigrette toe om het geheel af te werken. Serveer onmiddellijk.
 

Wijntip

Côtes du Jura chardonnay

Deze elegante witte wijn wordt gekenmerkt door zijn benaming: er zit een toets van gedroogde vruchten (hazelnoot, noot) in gecombineerd met de pasta van gekonfijt fruit en heeft een frisse smaak.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 194 kcal, Eiwit: 7,9 g, Vetstof: 11,3 g, Koolhydraten: 15,1 g