Zoek een recept

 

Gehaktballetjes met gember en snijbonen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd
  • 400 g snijbonen, diepvries
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 2 eieren
  • 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize
  • 0.5 koffielepel kurkuma
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook, fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gember toe en bak nog even mee. Schep de helft van het mengsel in een schaal, laat de rest in de pan.
  2. Schep de snijboontjes in de pan met gebakken ui, laat op zacht vuur 10 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
  4. Vermeng in een schaal het gehakt met de rest van de gebakken ui, eieren, brood, ½ koffielepel kurkuma, peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
  5. Hak de koriander fijn en voeg samen met 1 eetlepel sojasaus toe aan de snijbonen.
  6. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Serveer de balletjes met de snijbonen en de gekookte rijst.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 685 kcal, Eiwit: 35,1 g, Totale vetstoffen: 41,3 g, Koolhydraten: 43,3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt