Zoek een recept

 

Gehaktballen met selder in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kalfs- of varkensgehakt
  • 1 ei
  • 4 groene selderstengels
  • 1 teentje look
  • 400 g tomatenvlees op provençaalse wijze
  • 1 zakje aardappelpuree
  • enkele takjes peterselie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Spoel de selder en snij deze in schijfjes, die je laat fruiten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het tomatenvlees toe en laat 15 minuten sudderen.
  2. Kruid het gehakt met peper en zout en meng er het ei en het paneermeel onder. Draai er balletjes van.
  3. Dompel de balletjes onder in koud gezouten water, dat je vervolgens gedurende 3 minuten laat koken. Koel ze af in koud water. Dep de balletjes droog met keukenpapier en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg ze toe aan de saus en laat stoven.
  4. Doorprik de zak aardappelpuree en warm deze op in de microgolfoven (750 W – 4 tot 5 minuten).
  5. Dien de gehaktballen op met de puree en werk af met een beetje peterselie.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 477 kcal, Eiwit: 18%25252c5 g, Vetstof: 31%25252c6 g, Koolhydraten: 29%25252c7 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt