Zoek een recept

 

Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g kerstomaten, in 2 gesneden
  • 1 (400 g – 340 g netto) cannellini
  • 600 g gepelde tijgergarnalen
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 eetlepels
  • 50 g rucola
  • sap van 1 citroen
  • 3 takjes selder, in schijfjes gesneden
  • peper
 

Bereiding

  1. Meng in een slakom de witte bonen met de selder, de kerstomaten, de look, het citroensap en de olijfolie. Doe er peper op.
  2. Doe de rucola erbij. Zet opzij.
  3. Laat de grill voorverwarmen.
  4. Hul de garnalen in olijfolie.
  5. Laat ze 2 min. grillen aan elke zijde.
  6. Verdeel de bonensalade in borden of kommetjes. Verdeel de garnalen over de borden. Doe er peper op.
 

Kooktip

  • Variant:
    Dien deze salade op met gegrilde vis.
  • Heerlijk met:
    Ook heerlijk als de garnalen vervangen worden door gegrilde vis.
  • De voedingswaarde:
    Dit licht recept, arm aan vetten, verzadigde vetzuren en calorieën is zeer rijk aan voedingsvezels, ijzer en magnesium. Dit compenseert de cholesterol van de garnalen, waardoor een evenwichtige maaltijd ontstaat.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 296 kcal, Eiwit: 41,8 g, Totale vetstoffen: 5,9 g, Koolhydraten: 19 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen