Zoek een recept

 

Gegrilde scampi met salsa verde

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 ansjovisfilets in olie
  • 3 eetlepels kappertjes in zout
  • 1 knoflookteentje
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • 500 g scampi
  • 1 eetlepel sterke mosterd
  • 3 takjes verse munt
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
 

Bereiding

  1. Spoel de kappertjes in water en laat ze uitlekken. Hak met een mes de peterselieblaadjes, de munt, kappertjes, ansjovis en knoflook. Doe dit mengsel in een kleine slakom en voeg er mosterd, citroensap en de olijfolie aan toe. Kruid met peper.
  2. Kruid de scampi met peper en zout en besprenkel met olie. Bak ze op een hete grillplaat 1 minuut aan elke kant.
  3. Serveer de scampi met de salsa verde en een radicchiosalade aangemaakt met olijfolie, citroensap, peper en zout. Geef er bijvoorbeeld nieuwe gebakken aardappeltjes met rozemarijn bij.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 326 kcal, Eiwit: 34,6 g, Totale vetstoffen: 19,9 g, Koolhydraten: 2,1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt