Zoek een recept

 

Gegrilde sardines met laurier en citroen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 bio citroenen
  • 200 g feta
  • 0,5 koffielepel gedroogde oregano
  • 400 g kerstomaten
  • 12 blaadjes laurier
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 12 sardines
  • zout
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Voor de salade: snij de tomaten in twee. Pel en hak de ui fijn. Verdeel de feta in blokjes.
  2. Doe de olijven, tomaten, feta en ui in een kom. Bestrooi met peper, zout en oregano en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie. Meng voorzichtig en zet opzij.
  3. Steek de ovengrill aan. Spoel 2 citroenen en snij ze in twaalf fijne schijfjes in totaal. Spoel de sardines en snij ze open langs de buikzijde. Spoel de buikholte schoon en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Schuif twee laurierblaadjes en een schijfje citroen in elke opening. Gebruik een penseel om de sardines te bestrijken met olie. Doe er peper en zout op. Rooster ze 2 min. per zijde onder de ovengrill. Dien ze onmiddellijk op met de salade en met pitabrood.
 

Kooktip

Onze broodtip: pitabrood.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt