Zoek een recept

 

Gegrilde makreel met gebakken druiven en dragon

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 g blauwe Leopold III-druiven
  • 2 takjes dragon
  • 4 makreelfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel xeresazijn
  • zout
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Pel de druiven. Giet 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de druiven zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg de honing, peper en zout toe en laat zachtjes smelten. Voeg de azijn toe, draai het vuur hoger en houd nog 5 minuten op het vuur. Haal vervolgens van het vuur, voeg de dragonblaadjes toe en meng voorzichtig.
  2. Verwijder de centrale graten uit de makreelfilets. Kruid ze met peper en zout. Strijk het vel van de makreelfilets in met olie en grill ze op de velkant gedurende 5 minuten. Dek af en laat nog 3 minuten garen op een zacht vuur.
  3. Serveer de makreelfilets met de gebakken druiven.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 333 kcal, Eiwit: 24,2 g, Totale vetstoffen: 19,7 g, Koolhydraten: 14,4 g
  • Home
  • Recepten
  • Gegrilde makreel met gebakken druiven en dragon