Zoek een recept

 

Gegrilde garnalen met pesto van notensla

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 knoflookteentje (facultatief)
  • 1 zakje notensla klaar voor gebruik (50 g)
  • 10 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 schaaltjes rauwe hele garnalen (2 x 400 g)
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
 

Bereiding

  1. Gril de pijnboompitten lichtbruin in een antikleefpan zonder vetstof.
  2. Doe de notensla in de kom van de hakmolen, voeg de pijnboompitten toe, de kaas, de olie en eventueel het geperste knoflookteentje. Mix tot een homogene, niet te fijne pesto. Voeg een beetje peper en zout toe.
  3. Verwijder de kop van de garnalen en snij ze overlangs in 2 tot aan de laatste ring. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat, schik de garnalen hierop (leg de 2 delen goed open) en bestrijk ze met pesto. Laat ongeveer 5 min. bakken onder de warme ovengrill.
  4. Dien onmiddellijk op met wat sla.
 

Kooktip

Aarzel niet om ook de pootjes van de garnalen op te eten: het grillen maakt ze knapperig.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt