Zoek een recept

 

Gegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 citroen
  • enkele takjes kervel
  • 2 bussels groene asperges
  • blokje Manchego (ong. 140 g)
  • 5 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 18 sint-jakobsnoten
  • 1 vanillepeul
 

Bereiding

  1. Een dag eerder (minstens): giet de olie in een zuivere en droge fles, voeg de gespleten en geschraapte vanillepeul toe. Sluit en laat rusten op een donkere en koele plaats (de kelder bvb.)
  2. Leg de sint-jakobsnoten 30 min. in de diepvriezer. Snij de kaas in schilfers en bewaar in de koelkast.
  3. Schil de asperges niet, maar verwijder het harde, onderste gedeelte. Kook ze in ongeveer 5 min. gaar in kokend water (ze moeten "al dente" blijven). Giet ze af, spoel ze onder koud water en halveer ze in de lengte. Meng ze voorzichtig met 2 eetlepels vanilleolie.
  4. Verwarm de grillpan zonder vetstof, leg er dan de asperges in. Grill ze op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Terwijl de asperges koken: snij de sint-jakobsnoten in fijne plakjes. Verdeel over de borden, kruid met peper en bedruip met wat vanilleolie. Voeg de asperges toe, bestrooi met kaasschilfers en kervel.
  6. Overgiet alles met een scheut citroensap en serveer meteen.
 

Kooktip

Hoe langer je de vanillepeul in de olie laat liggen, hoe smaakvoller de olie zal zijn.
  • Home
  • Recepten
  • Gegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie