Zoek een recept

 

Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 650 g rumsteak van Argentijnds rundsvlees (angus beef)
  • 0,5 bosje bladpeterselie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 0,5 koffielepel komijnpoeder
  • 2 laurierbladen
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 0,5 koffielepel pili-pilivlokken
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Doe de rode wijnazijn, de geperste lookteentjes, de laurier, de komijn, peper en zout in de beker van de mixer. Voeg de peterselieblaadjes toe en hak bij tussenpozen fijn (de peterselie moet fijngehakt zijn maar mag geen puree worden). Giet over in een kom en voeg oregano toe, pili-pili, enkele eetlepels olijfolie en de ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de grill of een antikleefpan zonder vetstof. Bestrijk het rundvlees met de resterende olijfolie. Laat de rumsteaks 1 min. aan elke kant grillen, verlaag dan het vuur en laat verder grillen afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
  3. Snijd het vlees in dunne plakken. Kruid met peper en zout. Verdeel het rundvlees over borden en serveer met de chimichurrisaus.
 

Kooktip

  • Aan tafel: dien op met partjes zoete aardappel – gebakken in olijfolie – en jonge sla. 
  •  Deze saus, afkomstig uit de Argentijnse keuken, is geschikt voor bij rood vlees of gevogelte. Laat zich meerdere dagen in de koelkast bewaren in een potje met een hermetisch sluitend deksel. Ter afwisseling kan je koriander toevoegen.
  • Gezondheidstip: deze Argentijnse saus, die op een kruidige vinaigrette lijkt, bevat weinig vetten en verzadigde vetzuren en maakt vleesgerechten lichter verteerbaar.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 275 kcal, Eiwit: 39,1 g, Totale vetstoffen: 12,4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus