Zoek een recept

 

Gegratineerde vijgen met ricotta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel blonde kandijsuiker
  • 4 dikke vijgen
  • 2 eigelen
  • 30 g gemalen amandelen
  • 50 g griessuiker
  • 1 pot ricotta (250 g)
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Gebruik de garde om de ricotta te mengen met de eigelen, de gemalen amandelen en de suiker. Verdeel dit mengsel over 4 individuele ovenschalen.
  3. Spoel de vijgen en dep ze droog, snij ze in 6. Druk de partjes lichtjes in de room en bestrooi met de kandijsuiker.
  4. Bak in de oven gedurende 20 min. tot ze goudbruin zijn.
  5. Serveer lauw of koud.
 

Kooktip

Je kan ½ koffielepel amandelaroma aan het mengsel toevoegen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt