Zoek een recept

 

Gegratineerde pruimen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g amandelpoeder
  • 2 eiwitten
  • 2 soeplepels griessuiker
  • 8 grote blauwe of rode pruimen
  • 0,5 koffielepel kaneelpoeder
  • 2 soeplepels vloeibare (acacia) honing
  • 1 soeplepel zwarte-bessenlikeur
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Ontpit de pruimen. Leg ze op in een vooraf beboterde ovenschotel op de bolle kant en overgiet ze met de likeur.
  3. Scheid het eiwit van de dooier. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Meng met de suiker, de honing, het amandelpoeder en de kaneel.
  4. Bedek de pruimen met gelijke hoeveelheden stijfgeklopt eiwit en laat 10 min. gratineren in de warme oven: de bovenkant moet lichtjes goudbruin zien.
  5. Laat 10 min. afkoelen en dien onmiddellijk op.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt