Zoek een recept

 

Gegratineerde oesters met sabayon van champagne

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 oesters Charente-Maritime
  • 2 eidooiers
  • 1 handvol bladspinazie
  • 3 dl champagne
  • 1 eetlepel boter
  • peper
  • zout
 

Bereiding

  1. Open de oesters en maak ze los. Reinig de schelpen.
  2. Stoof de spinazie in boter.
  3. Klop de eierdooiers onophoudelijk in een pannetje au bain-marie. Voeg de champagne toe tot je een schuimige sabayon krijgt. Kruid met peper en zout.
  4. Leg wat spinazie in de schelpen, dan een oester en 1 à 2 eetlepels sabayon.
  5. Gratineer de oesters onder de grill. Serveer goed warm.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 82 kcal, Eiwit: 4,7 g, Totale vetstoffen: 5,9 g, Koolhydraten: 2,8 g
  • Home
  • Recepten
  • Gegratineerde oesters met sabayon van champagne