Zoek een recept

 

Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kg grof zout
  • 24 holle oesters
  • 10 cl witte droge wijn of champagne
  • 50 g zachte boter
 

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill.
  2. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Verkreukel deze folie zodat je er nadien de schelpen in kan vastzetten.
  3. Open de oesters, giet het vocht weg en leg ze op de plaat. Schep 1 koffielepel witte wijn op elke oester.
  4. Meng de boter met de peterselie en verdeel over de oesters. Bestrooi met kaas en laat enkele minutren onder de grill kleuren.
  5. Schep grof zout op de borden en schik er de gegratineerde oesters op. Dien dadelijk op.
 

Kooktip

  • Om het voor de genodigden gemakkelijker te maken, kan je de oesters al losmaken in de schelp voor je de andere ingrediënten toevoegt.
  • Variant: Koop gebruiksklare kruidenboter met look en fijne kruiden in de supermarkt.