Zoek een recept

 

Gegratineerde mosselen met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 g bloem
  • 1 zakje diepgevroren bladspinazie in porties
  • 5 cl droge witte wijn
  • 80 g geraspte kaas "Gratin mix"
  • 1 knoflookteentje
  • 20 cl melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 kg Super mosselen
 

Bereiding

  1. Doe de olie in een grote pan en stoof er de spinazie in. Begin op zacht vuur en verhoog nadien het vuur zodat al het vocht vrijkomt.
  2. Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
  3. Voeg het geperste knoflookteentje bij de spinazie, meng 2 min., bestrooi dan met bloem. Meng 1 min. en voeg de melk toe, evenals 15 cl mosselkookvocht (zorg dat de bezinksels in de beker blijven), laat 2 min. op zacht vuur indikken.
  4. Neem van het vuur, voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en breng op smaak. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes en bestrooi met geraspte kaas.
  5. Laat onder de warme ovengrill kleuren en serveer meteen. Geef er een lekkere huisgemaakte puree bij.
 

Kooktip

Je kan een mespunt gemalen nootmuskaat aan de spinazie toevoegen.