Zoek een recept

 

Gegratineerde groenten met scampi

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 cl bouillon van schaaldieren
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 150 g oesterzwammen
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 2 preiwitten
  • 6 saffraanstampers
  • 16 tijgergarnalen, gekookt (jumbo)
  • 10 cl tomatencoulis
  • 20 cl verse room
 

Bereiding

  1. Maak de witte preistengels schoon. Snij ze in de lengte door en daarna in fijne reepjes. Gooi ze in een kookpan met 2 eetlepels olie. Zet er een deksel op en laat ze 15 min. zweten op een zacht vuur.
  2. Maak ondertussen de oesterzwammen schoon, braad ze 3 min. in 1 eetlepel olijfolie. Laat ze uitlekken en droog ze af met keukenpapier.
  3. Breng de bouillon en de tomatencoulis aan de kook, zet het vuur lager en laat voor de helft inkoken.
  4. Voeg de room, saffraan, zout en peper toe. Meng en laat 3 min. koken op laag vuur, zodat de saus dik wordt.
  5. Verdeel de prei, de oesterzwammen en de scampi over vier kleine bordjes.
  6. Overgiet de garnituur met saus, bestrooi met geraspte kaas en laat 2 tot 3 min. gratineren onder de grill. Dien heel warm op.