Zoek een recept

 

Gefrituurde kip op Japanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 2 koffielepels gehakte peterselie
  • 0,5 koffielepel gemberpoeder
  • 2 koffielepels griessuiker
  • 500 g kipfilet
  • 25 cl koud water
  • 1 oliebad om te frituren (arachide)
  • 2 eetlepels saké (of witte wijn)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 zakje Tempura Batter mix
 

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Meng de saké met de sojasaus, de gember en de suiker. Doe er de kippenblokjes bij, meng en laat rusten.
  3. Verwarm de olie in een wok.
  4. Voor het tempurabeslag: los de inhoud van het zakje op in het koude water.
  5. Laat de kippenblokjes uitlekken en wentel ze in het beslag. Leg ze dan onmiddellijk, in kleine groepjes, gedurende 3 minuten in het frituurbad: ze moeten goudbruin zijn.
  6. Serveer de kippenbeignets op voorverwarmde borden, bestrooi met de gehakte peterselie en versier met de kwartjes citroen.
  7. Dien zeer warm op met een komkommersalade.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt