Zoek een recept

 

Gebraden kip, witloofsalade met rucola en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie (voor het bakken)
  • 3 eetlepels olijfolie (voor de vinaigrette)
  • 850 g halve krieltjes met rozemarijn en zeezout (in zakje)
  • 1,5 sinaasappel (voor de salade)
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 50 g rucola, klaar voor gebruik
  • 400 g witloof
  • 0,5 bosje bieslook
  • 1 eetlepel Delhaize balsamicoazijn
  • zout, zwarte peper van de molen
  • 1 gebraden kip
 

Bereiding

  1. Doe de olie in een grote braadpan en bak er de krieltjes in op vrij hoog vuur, roer regelmatig.
  2. Schil ondertussen de sinaasappel en snij het vruchtvlees in kleine plakjes. Doe ze in een kom en voeg het fijn gesneden witloof toe, de rucola en de bieslook.
  3. Klop de balsamicoazijn met het sinaasappelsap en de olijfolie, kruid met peper en zout. Giet op de salade en meng goed.
  4. Versnijd de kip en serveer met de salade en de gebakken krieltjes.
  • Home
  • Recepten
  • Gebraden kip, witloofsalade met rucola en sinaasappel