Zoek een recept

 

Gebakken wijting met asperges en olijven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 witte asperges, geschild
  • 600 g wijtingfilet
  • 8 groene asperges
  • 8 aardappelen, in de schil
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 15 cl zure room
  • 12 zwarte olijven, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kervel, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 20 g boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in gezouten water samen met de knoflook, tijm, laurier en rozemarijn. Giet de aardappelen af en laat ze een beetje afkoelen. Pel ze en plet ze met een vork of pureestamper.
  2. Kook de asperges beetgaar in gezouten water (10 à 12 minuten voor de witte asperges, 8 minuten voor de groene asperges).
  3. Meng de olijven, de zure room, de lente-uitjes, de kervel, de zongedroogde tomaatjes doorheen de geplette aardappelen. Werk af met wat olijfolie en peper en zout.
  4. Bak de wijtingfilets in olijfolie, kruid met peper en zout en voeg een klontje boter toe.
  5. Schik de aardappelen en de vis op de borden. Garneer met de asperges en de kervel.