Zoek een recept

 

Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 koffielepels Aziatische chilisaus
  • fleur de sel, peper
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 1 koffielepel look, fijngehakt
  • 1 mango, schoongemaakt, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijstazijn)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 0,5 koffielepel sesamolie
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • takjes munt
 

Bereiding

  1. Verhit de olie in een steelpannetje, samen met de sjalotten, de gember en de gehakte look. Laat 2 minuten fruiten totdat de sjalotten glazig zijn.
  2. Giet in de kom van een blender. Doe de sesamolie, de mirin, de chilisaus en de mango erbij. Mix tot puree. Doe er zout en peper bij. Doe de limoen erbij. Mix. Zet in de koelkast.
  3. Verhit de resterende olie in een bakpan met antikleeflaag.
  4. Maak kruisvormige insnijdingen in de sint-jakobsvruchten.
  5. Braad ze gedurende 1 minuut snel aan langs beide zijden.
  6. Verdeel de sint-jakobsvruchten over de borden. Bestrooi met fleur de sel en peper. Overgiet met de mangosaus. Versier met takjes munt.
 

Kooktip

Smaakt heerlijk bij:
Basmatirijst met citroenkruid of bij rijstnoedels.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt