Zoek een recept

 

Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 theelepel citroensap
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 30 g gepelde en geroosterde hazelnoten
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 stengel platte peterselie
  • 3 stengels koriander
  • 4 stengels bieslook
  • kleine mosterd- of korianderblaadjes
  • 400 g knolselders
  • 1 citroen
  • zout
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Haal de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
  2. Schil de knolselder, wrijf citroensap aan alle kanten en snij in kleine blokjes. Kook 10 min. in een kookpot met 10 cl water. Breng op smaak met zout. Haal van het vuur, laat eventueel uitlekken en houd warm.
  3. Hak de koriander en platte peterselie fijn. Knip de bieslook fijn.
  4. Plet de hazelnoten tot poeder en voeg er de boter, kruiden, citroensap, peper en zout aan toe. Meng met een vork.
  5. Zet de ovengrill aan. Leg de sint-jakobsvruchten in een ovenschaal. Verdeel de hazelnootboter erover en in de schotel. Zet 5 minuten in de oven en controleer de gaarheid zodat de sint-jakobsvruchten niet verbranden.
  6. Verdeel de knolselder over de borden en leg de gebakken sint- jakobsvruchten erop. Verdeel de rest van de hazelnootboter over de borden, decoreer met korianderblaadjes en dien op.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 278 kcal, Eiwit: 24,8 g, Totale vetstoffen: 16,7 g, Koolhydraten: 7,3 g
  • Home
  • Recepten
  • Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder