Zoek een recept

 

Gebakken scampi’s met groene yoghurtsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g diepgevroren dikke scampi's ("tijgergarnalen")
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 125 g volle natuuryoghurt (Bulgaarse)
  • 1 handvol verse muntblaadjes
  • 0,5 koffielepel vers geraspte gember
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Pel de vooraf ontdooide scampi, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Overgiet met 1 eetlepel limoensap en 2 eetlepels olie. Meng en zet opzij.
  2. Snij de paprika in blokjes en leg ze in een steelpan met kokend water. Laat ze 3 min. koken, giet  af en schrik in koud water. Giet opnieuw af en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg de yoghurt toe, de gember, de muntblaadjes, 3 eetlepels limoensap, peper en zout. Laat draaien tot een gladde saus.
  3. Rooster de scampi’s met de marinade snel in een grote antikleefpan.
  4. Dien ze warm op met de groene saus, geef er een komkommer- en/of een tomatenslaatje met koriander bij.
 

Kooktip

Kan ook met look in plaats van gember.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt