Zoek een recept

 

Gebakken rundvlees met cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels cognac
  • 2,5 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 200 g peulerwten
  • 1 rode paprika
  • 500 g rumsteak of rundvlees voor fondue
  • Sechuanpeper en zout
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 ui
  • 0,5 vetarm vleesbouillonblokje
 

Bereiding

  1. Snij het vlees in heel fijne reepjes. Meng de reepjes met de cognac, 2 eetlepels olie en de Sechuanpeper. Dek af en zet 1 u. in de koelkast.
  2. Snij de ui en de paprika in fijne plakjes. Snij de peulerwten schuin in twee.
  3. Rooster de noten in een wok zonder vetstof. Neem ze uit de wok en bak er dan het fijngesneden rundvlees in op een heel hoog vuur. Neem het geroosterde vlees uit de wok.
  4. Doe 1 eetlepel olie in de wok en bak er de groenten 2 min. in op een middelhoog vuur. Dek af en laat 2 min. op een zacht vuur stoven.
  5. Doe er vervolgens 30 cl water bij, het express bindmiddel, de sojasaus, het verkruimelde halve bouillonblokje en de bruine suiker. Breng aan de kook en voeg het vlees toe. Laat 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de cashewnoten toe.
  6. Serveer meteen met rijst.
 

Kooktip

Als je het gerecht op voorhand bereidt, doe er dan de noten bij na het opwarmen, anders worden ze zacht.
 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt