Zoek een recept

 

Gebakken pangasiusfilet met een salade van Aziatische algen

Ingrediënten voor 4 personen

  • bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 zakje gemengde groene salade
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 pangasiusfilets
  • 20 g panko (Japans broodkruim)
  • peper
  • 2 zakjes salade van Aziatische algen
  • 1 theelepel wasabi
  • zout
 

Bereiding

  1. Kruid de visfilets met peper en zout en paneer ze door ze door de bloem, het losgeklopt ei en de panko te halen. Bak ze goudgeel in de olie in een warme pan.
  2. Meng de groene salade met de algensalade. Voeg de wasabi toe aan de mayonaise.
  3. Dresseer de borden met de vis, vergezeld van de salade en een toefje wasabimayonaise.
  4. Serveer met bijvoorbeeld basmatirijst in een pilavbereiding.
 

Kooktip

Voor een lichtere versie bak je de pangasiusfilets gewoon zo in de pan, zonder ze eerst te paneren.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 326 kcal, Eiwit: 29,6 g, Vetstof: 7,3 g, Koolhydraten: 35,4 g
  • Home
  • Recepten
  • Gebakken pangasiusfilet met een salade van Aziatische algen