Zoek een recept

 

Gebakken noedels met groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g extra fijne sperziebonen
  • 270 g Chinese noedels
  • 1 rode paprika
  • 5 lente-uien
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1.5 eetlepel olie van geroosterde sesam
  • 2 cm gember
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Blancheer ze 5 minuten in gezouten kokend water. Laat uitlekken. Snij de paprika in reepjes en blancheer hem gedurende 1 minuut in gezouten kokend water. Laat uitlekken. Snij de steel van de lente-uien en snijd ze overlangs in twee.
  2. Kook de noedels in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken.
  3. Verwarm 2 eetlepels arachideolie in een wok en bak de gember al roerend op een hoog vuur gedurende enkele seconden. Voeg de sperziebonen toe en laat ze 2 minuten meebakken. Voeg de paprika en de lente-ui toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg de sojasaus, de sesamolie en de gevogeltebouillon toe en laat nog 1 minuut garen. Voeg de noedels toe en bak ze mee. Serveer onmiddellijk.
 

Wijntip

Changyu Cabernet Gernischt

Deze originele Chinese rode wijn is afkomstig uit de kleine autonome streek Ningxia. In de mond domineren de rode steenvruchten (kers). Deze soepele wijn moet binnen de 3 jaar worden gedronken, op 16-17°C.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 334 kcal, Eiwit: 8,7 g, Vetstof: 9,9 g, Koolhydraten: 52,6 g

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt