Zoek een recept

 

Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 g boter
  • 600 g kalfslapjes
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 5 cl Noilly Prat
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 800 g Ratte aardappelen, in de schil
  • 2 dl room
  • 50 g sjalot, gesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 50 g ui, gesnipperd
  • 8 witte asperges, geschild
  • 1 dl witte wijn
 

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden, strooi er wat zout en olijfolie over en rooster ze in de voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35 minuten. Schep af en toe om.
  2. Smelt boter. Stoof de sjalot, ui, tijm en laurier glazig aan in de gesmolten boter. Blus met Noilly Prat en laat koken tot alle vocht verdampt is. Giet er de witte wijn bij. Voeg de kippenbouillon en de room toe en laat voor de helft inkoken. Verwijder de tijm en laurier, mix tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.
  3. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kook de lente-uitjes in koud gezouten water.
  4. Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Bak het vlees met olijfolie en een klontje boter in een hete pan.
  5. Versnijd de asperges, vermeng met de lente-uitjes en de peterselie. Kruid met peper en zout. Schik de aardappelen, de asperges en het vlees op de borden. Werk af met de roomsaus.
  • Home
  • Recepten
  • Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus