Zoek een recept

 

Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • fleur de sel
  • 4 plakken foie gras van gans (diepvries)
  • 50 cl halfvolle melk
  • enkele kervelplukjes
  • kruidenmix cacao-chili
  • 500 g pastinaak
  • zout
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Schil de pastinaak en snij in blokjes. Kook ze in gezouten melk en mix tot een fijne puree. Kruid met peper. Meng en zet warm weg.
  2. Braad de sneden foie gras elke kant 1 minuut aan in een droge pan aan en giet af en toe het vet uit de pan. Controleer de gaarheid door in de foie gras te prikken.
  3. Schik de puree op de borden. Leg een plak ganzenlever op elk bord, besprenkel met fleur de sel en de cacao-chilikruidenmix. Versier met kervel en serveer meteen.
 

Kooktip

Prik in de foie gras om de gaarheid te controleren. Gebruik daarvoor een tandenstoker. Prik ongeveer 10 seconden in de plak foie gras en controleer de temperatuur op de rand van je bovenlip (gevoeligste plaats). De tandenstoker moet lauw zijn.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 533 kcal, Eiwit: 11,6 g, Totale vetstoffen: 43,9 g, Koolhydraten: 23 g
  • Home
  • Recepten
  • Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruiden