Zoek een recept

 

Gebakken calamares zoals in Mauritius

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 cl arachideolie
  • 250 g gepelde tomaten
  • 1 kruidentuiltje
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 2 kleine groene pimenten
  • 2 teentjes look
  • melk
  • 2 rode uien
  • 600 g schoongemaakte diepvriescalamares
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 5 takjes verse koriander
  • 10 cl witte wijn
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Laat de calamares ontdooien in een kommetje melk.
  2. Snij de calamares vervolgens in stukken met ongeveer 2 cm zijde.
  3. Verwijder steeltje en pitten van de pimenten en hak ze fijn.
  4. Pel de ui en de look en hak ze fijn. Schil de gember en hak hem fijn.
  5. Giet de olie in een diepe bakpan en bak daarin gedurende 6 minuten de calamares aan in de heel hete olie.
  6. Laat uitlekken en zet opzij.
  7. Laat in dezelfde olie de uien, vervolgens de look en de gember lichtjes bruinen.
  8. Laat 3 minuten bakken, bevochtig dan met de witte wijn, de gepelde tomaten en de bouillon.
  9. Doe de calamares opnieuw in de pan en laat nog 15 minuten stoven totdat de calamares heel mals zijn.
  10. Doe er dan de pimenten en de gehakte koriander bij, kruid naar smaak met zout en peper.
 

Kooktip

  • 2 kleine groene pimenten zorgen voor een vrij pittig gerecht, je kan zelf de dosis aanpassen. Vergeet alleszins niet dat hoe kleiner het piment is, hoe pikanter het is.
  • Een gezond extraatje:
    Dit gerecht heeft een goede energieverdeling tussen eiwitten en vetten, met nauwelijks 250 kcal en heel weinig verzadigde vetzuren, zodat het cholesterolgehalte van calamares te verwaarlozen is
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 246 kcal, Eiwit: 25,7 g, Totale vetstoffen: 13,7 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt