Zoek een recept

 

Gebakken aardappelen met basilicum

Ingrediënten voor 4 personen

  • dikke bussel basilicum
  • 1 dikke ui
  • een grote noot boter
  • grof zout
  • 800 g middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
 

Bereiding

  1. Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze zonnestraalsgewijs in een grote, ronde schaal. Dek af en laat 10 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten nog wat vast zijn.
  2. Fruit ondertussen de fijngehakte ui in de olie in een grote braadpan op zacht vuur.
  3. Snij de gare aardappelen in dikke schijven. Neem de ui uit de pan, doe de boter in de pan en bak er de aardappelen aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg de ui en het fijngehakte basilicum toe, evenals het grof zout.
  4. Serveer warm bij gegrilde gerechten.
 

Kooktip

Je kan de aardappelen ook gaar stomen of koken in water: dan moet je de gaartijd minstens verdubbelen.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt