Zoek een recept

 

Gebak met peren en chocoladestukjes

Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 g Dessert Callets
  • 3 dikke peren
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 200 g griessuiker
  • 150 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th 5/6 – 160°C.
  2. Bereid het deeg met de mixerkloppers, klop goed na elke toevoeging. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg 2 eieren toe, vervolgens de helft van de bloem en het zout. Doe er de 2 andere eieren bij en dan de rest van de bloem.
  3. Voeg 100 g Callets toe en meng met een houten lepel. Leg bakpapier in een grote ronde, diepe taartvorm en stort er het beslag in. Bedek met de geschilde en in blokjes gesneden peren. Bestrooi met 100 g Callets en de geschaafde amandelen. Laat gedurende 50 min. in de oven bakken. Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en leg op een taartrooster.
  4. Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs of op kamertemperatuur zonder iets bij.
 

Kooktip

De Callets vind je in de afdeling “ingrediënten voor gebak”. Je kan ze vervangen door met een mes in stukjes gehakte pure dessertchocolade.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt