Zoek een recept

 

Gazpacho van meloen en venkel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels bieslook, fijngesnipperd
  • 1 cavaillonmeloen
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • ijsblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1 Spaanse meloen (gele meloen)
  • 0,5 knol venkel
  • zout
  • bieslook voor de afwerking
 

Bereiding

  1. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet even opzij.
  2. Schil en halveer de meloenen, verwijder de pitten. Maak de venkel schoon en snijd hem grof.
  3. Pureer de meloen en de venkel met het brood, de olijfolie, de azijn en enkele ijsblokjes en een scheutje koud water glad in de keukenmachine (eventueel in porties). Breng op smaak met bieslooksnippers, zout en paprikapoeder. Laat afkoelen in de koelkast.
  4. Serveer de meloengazpacho ijskoud en werk af met sprietjes bieslook.