Zoek een recept

 

Gazpacho met fruit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g aardbeien
  • 150 g charentaismeloen (nettogewicht, geschild)
  • 2 eetlepels citroensap
  • enkele muntblaadjes
  • 250 g fruit naar keuze: perziken, rode aalbessen, galiameloen enz. (nettogewicht)
  • 50 g griessuiker
  • 200 g watermeloen (nettogewicht, geschild)
 

Bereiding

  1. Snij het vruchtvlees van de meloen en de watermeloen in blokjes. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg de in stukjes gesneden aardbeien, het citroensap en de suiker toe. Mix tot een gladde coulis.
  2. Snij het overige fruit in kleine blokjes, doe ze in een kom, dek af en zet alles (het fruit + de coulis) minstens 2 uur in de koelkast.
  3. Giet de gazpacho net voor het serveren in schaaltjes, voeg de fruitblokjes toe en werk af met munt.
  4. Serveer meteen.
 

Kooktip

Heb je geen tijd om dit dessert op voorhand te maken, gebruik dan zeker heel koude vruchten.