Zoek een recept

 

Gazpacho Andaluz

Ingrediënten voor 4 personen

  • ijsblokjes
  • 2 kleine groene paprika's
  • 2 kleine komkommers
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1,5 kg rijpe tomaat
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • 0,5 ui
  • zout
 

Bereiding

  1. Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
  2. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
  3. Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd ½ komkommer in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
  4. Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd 1 paprika in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de tweede paprika grof.
  5. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  6. Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast. Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 276 kcal, Eiwit: 5.5 g, Totale vetstoffen: 18.1 g, Koolhydraten: 22.7 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt