Zoek een recept

 

Garnalensoep met tomaten en whisky

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten
  • 10 g boter
  • fleur de sel
  • 500 g kleine roze garnalen
  • 1 teentje look
  • 50 cl ontvette gevogeltebouillon
  • peper van de molen
  • 6 cl whisky
  • 1 witte ui
 

Bereiding

  1. Pel de ui en hak hem fijn.
  2. Doe hetzelfde met de look.
  3. Laat de boter smelten in een grote kookpan en laat daarin de ui slinken.
  4. Giet de whisky erbij en flambeer.
  5. Doe er dan de garnalen bij en laat twee minuten stoven.
  6. Giet de gepelde tomaten in blokjes en de gevogeltebouillon erover.
  7. Laat 20 minuten lichtjes sudderen.
  8. Mix vervolgens tot een gladde soep.
  9. Kruid bij met zout en peper en dien heet op met een toast van stokbrood.
 

Kooktip

  • In de feestperiode kan je de roze garnalen vervangen door grijze garnalen ... Heerlijk!
  • Een gezond extraatje: Deze soep is bijzonder rijk aan eiwitten en arm aan vetten en verzadigde vetzuren - wat zeldzaam is bij een "bisque" - waardoor het vrij hoge cholesterolgehalte van de garnalen toch verwaarloosbaar is.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 170/713 kcal/kJ, Eiwit: 30.2 g, Totale vetstoffen: 3.6 g, Koolhydraten: 4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt