Zoek een recept

 

Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 50 g bloem
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 1 dikke Jonagold appel (ong. 280 g)
  • 4 schijfjes ganzenlever
  • 50 g koude, gezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 4 speculaas (35 g)
  • 4 keer een handvol veldsla
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Verkruimel de speculaas en doe samen met de bloem, de cassonade en de in kleine blokjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (zeker geen bol deeg).
  3. Schil de appel, snij in blokjes en verdeel over 4 kleine ovenschaaltjes. Bedek met het crumbledeeg en bak 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen.
  4. Haal de schijfjes ganzenlever voorzichtig uit de verpakking en leg op borden. Besprenkel de veldsla met olie, azijn, zout en peper. Verdeel over de borden, voeg er de crumble bij en dien op.
 

Kooktip

Vervang de appel door een peer of zachte pruim.

Om de speculaas te verkruimelen: doe de speculoos in een diepvrieszakje en rol erover met een deegrol of klop erop met een pollepel.
  • Home
  • Recepten
  • Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas