Zoek een recept

 

Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/2 Charentais meloen
  • 100 g compote van appel/mango/passie Jean-Baptiste Lambert
  • 4 kleine stukken rauwe ganzenlever
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 4 – 120°C en plaats er 2 borden in.
  2. Schil de meloen, verwijder de pitten en snij in blokjes (ongeveer 300 g).
  3. Verwarm een pan zonder vetstof op hoog vuur en bak hierin de stukjes ganzenlever ongeveer 1 min. per kant (afhankelijk van de dikte), kruid met peper en zout, en leg op een warm bord. Dek af met een keukendoek en zet in de uitgeschakelde oven.
  4. Verwijder het vet uit de pan (niet schoonvegen). Verwarm opnieuw op hoog vuur, bak er de meloenblokjes 1 min. in, kruid licht met peper en zout en leg ze op het tweede bord in de oven.
  5. Giet de azijn in de pan, verwarm op matig vuur en roer de braadresten los. Laat voor de helft inkoken. Voeg de compote toe en verwarm 1 min.
  6. Schik de meloenblokjes in het midden van een bord met  een metalen ring Leg er de stukjes ganzenlever op, lepel de saus rondom en dien dadelijk op.
  7. Serveer met meergranen houthakkersbrood licht geroosterd.
 

Kooktip

Vervang de meloen door ananas en/of mango.

De rauwe ganzenlever moet heel koud zijn voor het bakken.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausje