Zoek een recept

 

Gambas de Albacete

Ingrediënten voor 8 personen

  • 3 eetlepels brandy of cognac
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 hardgekookte eieren
  • 300 g middelgrote tijgergarnalen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 0,5 koffielepel paprikapoeder, zacht of pikant
  • peper en zout
  • 0,5 rode ui
  • 0,5 dopje saffraanpoeder
  • 3 eetlepels Xérèsazijn
 

Bereiding

  1. Roer het saffraan- en paprikapoeder met de klopper onder 1 eetlepel olie in een schaal. Voeg de rest van de olie toe, de azijn en de brandy, vervolgens de heel fijngesnipperde, halve rode ui en de peterselie.
  2. Hak de hardgekookte eieren en doe ze bij in de schaal, evenals de garnalen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  3. Dien koel op met brood als tapa.
 

Kooktip

Het Spaanse woord "gambas" betekent "garnalen", kleine of grote, je hoeft dus geen reuzegarnalen te gebruiken voor deze bereiding.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt